Uge 1: Min egen snaps

Min snapsehistorie starter i 2012, da jeg for første gang laver min egen kryddersnaps. Det gør jeg af nysgerrighed, og fordi jeg på min fars side af familien, har en del fastre, der har gjort det i mange år. Jeg begik mig i begyndelsen kun med porsesnaps, da det er min ubestridte favorit, aldrig overgået.

Når jeg siger at min snapsehistorie starter i 2012 mener jeg selvfølgelig den del af min historie hvor jeg selv har krydret. Inden da har jeg smagt, nydt og været nysgerrig på snaps i mange år. Min fædrene side af familien har været ivrige krydrere i lang tid, og min interesse var nok ikke blevet vakt hvis ikke jeg havde haft mine fastre og farbrødre som inspiratorer og mentorer. Det er stadig sådan, at når familien holder julekomsammen 2. juledag og familielejr i september, tager dem som krydrer lidt godt med til de andre gæsters ganer. Så smager vi, og kommenterer og komplimenterer. På den måde har jeg lært rigtig meget og jeg ser min fars søskende (især hans søstre) som mine læremestre og mentorer.

Min snapsehistorie har udviklet sig og jeg er kommet vidt omkring i krydderier og droger, snapsetyper og andet som har med interessen at gøre. Jeg har krydret næsten 50 forskellige snapse i mine foreløbig 5 år som snapsekrydrer, og jeg forsøger hele tiden at finde nye smage, mens der selvfølgelig er klassikere, jeg heller ikke kan lade være med at krydre mere af. Om jeg nogensinde får drukket lageret i bund er tvivlsomt, men det gode ved langt de fleste snapse er, at de kun bliver bedre at at stå. Også selvom ham, der krydrer bestemt ikke står stille.