Uge 3: Eg

Snaps på egetræ bliver af entusiaster hyldet som “fattigmands-cognac” og en “gudedrik.” Der er her tale om en snaps, der skal trække i mindst et år(!) så smagen har bare at være ventetiden værd! Jeg har aldrig selv smagt den, men efter at have duftet til de to essenser jeg har haft stående siden sidste år, lyder “fattigmands-cognac” ikke helt hen i hampen.

eg-staveclose

Jeg har forsøgt mig både med egespåner, som jeg har ristet let på en pande, og med små stykker egetræ, som blot er tørrede. Begge har en dybde i duften og en glød i farven, som slet ikke er til at modstå. Jeg glæder mig til at filtrere dem og finde ud af om smagen lever op til hvad duften lover.

eg-spånerclose


Opskrift:
Tag egetræ – så tørt som muligt – og skær det i mindre stykker (eventuelt helt til spåner). Overhæld med klar snaps i et glas med tætsluttende låg og lad trække i minimum et år! Ønsker man en smule mere røg i snapsen kan man med fordel riste egespåner let på en pande. Let på låget et par gange under trækningen så du får iltet snapsen (og duftet til den). Filtrer og find dit perfekte fortyndingsforhold med mere klar snaps.