Uge 27: Tormentil

For et par år tilbage fandt jeg tormentil på mit yndlings-snapse-sted, men af forskellige årsager fik jeg klokket grundigt i det og ødelagt min essens. Heldigvis fandt jeg urten igen i år, under et hyggeligt sommerhusophold i Hou, men uden en skovl kunne jeg ikke grave den op. Så jeg måtte en tur tilbage en uge efter og finde den.

Med tormentil er det roden, vi er ude efter, så det er relevant at have en skovl med. Selvom den kan sidde løst, som den jeg fandt gjorde, kan det være bøvlet at få den op uden.


Opskrift:
Rens og skræl tormentilroden og lad den tørre i en dag eller to. Skær den derefter i skiver og overhæld skiverne med klar snaps i et henkogningsglas. Lad dem trække i alt fra en uge til en måned. Filtrer og fortynd efter smag. Vær opmærksom på, at snapsen godt kan smage lidt bittert, men det bliver bedre med den rette fortynding.