Uge 31: Valnød

Ah, valnød! En klassiker i snapseverdenen, en snaps for de dedikerede og dem, der nyder at se hvorledes en droge kan forandre den klare alkohols karakter. Snapsen på de umodne, grønne valnødder bliver efter første dag en klar, lys grøn farve, efter andendagen flaskegrøn og efter tre-fire dage kulsort. Duften er kraftig og en smule af de æteriske olier flyder ovenpå.

valnoed_2

Det er ikke underligt, at valnøddesnapsen har opnået et stort og positivt ry. Det er ganske enkelt en helt fantastisk snaps. Der findes sågar huskeregler skabt til at assistere snapsekrydreren. “8-8-8-8” – 8 grønne valnødder plukkes d. 8/8, hældes på 1 flaske snaps og trækker i 8 måneder. Herefter lagres snapsen, enten som færdig snaps eller som essens i 8 år før den “rigtigt” er klar til indtagelse.


Opskrift:
Det er de grønne valnødder, der skal bruges. De må altså ikke være modne, så de skal plukkes i slutningen af juli eller starten af august. Skær valnødderne i kvarte og læg dem i et henkogningsglas – de skal helst ikke fylde ret meget mere end halvdelen af glasset. Hæld klar snaps over nødderne så de er godt dækket – fyld gerne glasset helt op med snaps.
Stil nu glasset ind bagerst i skabet og lad nødderne trække i et halvt til et helt år.
Min erfaring siger mig, at en fortynding på 1:6 er ganske passende, meen; man skal altid smage sig frem.