Uge 32: Aronia

Aronia er et bær, jeg første gang stiftede bekendtskab med på et fødevaremarked for et par år siden. En ihærdig sælger fortalte om alle de vidunderlige egenskaber ved bærret og tilbød smagsprøver på saft fra bærret. Smagen indbød ikke ligefrem til et glas mere.

Der skulle dog ikke gå længe før jeg hørte om aronia brugt til kryddersnaps, og da jeg i 2015 var så heldig at falde over en busk skulle det da prøves.

Aronia kan kendes på en stjerneformet markering i bunden af bærret. Den skal være til stede, ellers er det ikke aronia, og ikke nødvendigvis sikkert at bruge!

2016-09-04 19.10.40


Opskrift:
Pluk en god håndfuld bær og overhæld dem med alkohol. Bær fra aronia kan trække alt fra 2 måneder og op til et helt år. Efter mine første forsøg synes jeg ikke at smagen er væsentligt forskellig om man lader den stå i lang eller kort tid. Fortyndes efter smag, men ikke særlig meget. 1:1 eller 2:1 synes rigeligt.